top of page
  • Writer's pictureIlonka

De regen gooit roet in het eten

Wat gaat de tijd toch snel. De eerste vier weken bouwen en regelen zijn al achter de rug. Germain en zijn team hebben al veel bereikt. Op dit moment helpen ook oud-leerlingen mee met de werkzaamheden.

De muren van de klaslokalen zijn bijna klaar. Als er niet zo veel en vaak regen viel waren ze al af geweest. De vertragingen die nu worden opgelopen zijn echter wel te overzien. Er is nu ook begonnen met het opvullen van de lokalen met speciaal zand om daarna met beton te kunnen egaliseren.

De aanvraag formulieren voor staatserkenning zijn ingediend en zullen worden goedgekeurd. De ambtelijke molen werkt ook daar niet snel en er komt nog een inspectie als de klaslokalen klaar zijn dus bidden we dat dit snel mag zijn afgerond.

Het project omtrent de watervoorziening moeten we helaas uitstellen. Het terrein ligt op hoger gelegen grond en het gaat zeker €5.000,- kosten om een voorziening aan te leggen. Er zal eerst een onderzoek gedaan moeten worden waar er water te vinden is en daarna moet de hele installatie nog worden aangelegd. Dit geld hebben we nu nog niet. We zullen wel water voor de leerlingen voorzien gedurende het schooljaar.

Volgende week wordt er begonnen met het secretariaat en worden de toiletten afgebouwd.

Zodra de dakbedekking klaar en de regen is gestopt kan de elektrische installatie met zonnepanelen aangelegd worden. Evt gebeurt dit in september onder toezicht van Ilonka.GOED NIEUWS


De eerste ouders zijn al komen informeren en we hebben zelfs al inschrijvingen gehad voor de school. Omdat er veel vraag is naar een lagere school hebben we besloten om 1 lokaal open te stellen voor de eerste klas lagere school.

De 2e en 3e middelbaar zullen waarschijnlijk minder aanmeldingen opleveren en we zullen 1 lokaal delen mbv houten platen om zo 2 klassen te creëren in 1 ruimte. Aangezien de ruimte 9 x 11 is verwachten we dat dit geen problemen zal opleveren.

Het lesgeld hebben voor het 1e jaar is ook aangepast.

Voor de lagere school CFA 20.000 (+/- € 31.00)

Voor de middelbare school CFA 55.000 (+/- € 84.00)


Algemene informatie

De leerlingen in Burkina moeten uniformen aan op school. Op het secretariaat kunnen de ouders de stof kopen maar ze kunnen dit ook zelf op de markt halen. De bovenkleding (blouse/overhemd) moet wit zijn en de rok/broek donkerblauw. De ouders laten de kleding door een kleermaker naar keus maken. De prijzen variëren van 5 tot 10 euro per set.

De leerlingen moeten net zoals hier hun eigen schrijfgerei en schriften kopen.

Een voorbeeld van kosten:

Schriften: € 7.50

Schrijfmateriaal: € 4.00

Kleurpotloden: € 2.50

Meetkunde set: € 10.00 (voor middelbaar)

Sommige leerlingen kopen een rugzak, anderen nemen hun materiaal los mee. Het is een zeldzaamheid dat de ouders boeken kopen voor de kinderen. De lessen worden overgeschreven van het schoolbord (met de nodige fouten). Sommige leraren maken kopieën van enkele tekeningen (bv biologie) en deze worden in de klas uitgedeeld. Voor de examenklas zijn er oefenbundels beschikbaar maar deze verlaten het klaslokaal niet. Op termijn willen we boeken ter beschikking gaan stellen voor de leerlingen om in de klas mee te werken.

7 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page