top of page
  • Writer's pictureIlonka

ER IS EEN WATERVOORZIENING

Updated: Jul 5, 2019

Het is even stil geweest omtrent de bezigheden van de stichting maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd. Hoogste tijd om weer een update te geven.


In februari van dit jaar hebben we op het Montfort college in Rotselaar alle klassen een presentatie mogen geven over ons project. Eén van hun leerlingen had ons project ingediend als mogelijke begunstigde voor hun vastenactie. Germain en Ilonka zijn daar een dag geweest en het was heel fijn om de jongeren over het project en gewoonten van Burkina te vertellen.


De leerlingen hebben besloten om geld op te halen voor de bouw van een refter en keuken. Aan het eind van het schooljaar zullen wij de cheque in ontvangst mogen nemen.

Maar voor de bouw is er water nodig. Tot nu toe hebben we om de dag water aangekocht. Dit werd lopend gebracht over een afstand van zeker een kilometer en de verkopers waren niet altijd gewillig om dit te doen. Tevens is dit een serieuze kostenpost op de begroting.


Op 15 mei is Germain afgereisd naar Burkina. Dit was een geplande reis en kwam nog eens extra goed uit omdat zaterdag 11 mei geheel onverwacht de leraar van de laatste klas lagere school is overleden. Deze leerlingen moeten dit jaar examen dus het was belangrijk om zowel naar de familie toe ons respect te betuigen als om de leerlingen op te vangen en een nieuwe leraar aan te stellen.


De lessen van het middelbaar stoppen half mei. Begin juni moeten de examenleerlingen hun examen afleggen. Germain gaat onze examen leerlingen nog 2 weken bijles geven om hun slagingskansen te verhogen. Dat was de planning.Als extra hebben we dit voorjaar genoeg financiële middelen bij elkaar gekregen om een watervoorziening aan te leggen. Er is geboord en de eerste dag is er water gevonden.

Op dit moment staat de tank aangesloten op de pomp die wordt aangedreven door zonne-energie.


De tank moet nog in de hoogte geplaats worden maar daar moet eerst een stellage voor gebouwd worden die goed in betonnen platen is verankerd. Daar is weer water voor nodig dus er is een tijdelijke oplossing.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page