top of page
  • Writer's pictureIlonka

GOED NIEUWS

Het is weer de hoogste tijd om een update te geven over de activiteiten van de VZW en de school.


Vorige keer konden we u berichten dat we een donatie hadden gekregen van de Burkinabese overheid vol met schoolmaterialen en dat we vol verwachting uitkeken naar de voedsel donatie. Naar deze laatste kijken we nogsteeds uit. Het is pijnlijk duidelijk dat de overheid niet de juiste of voldoende middelen heeft om alle erkende scholen te voorzien van voedsel. Dit zal dus een extra kosten post opleveren voor de school. Maar de kinderen blijven een maaltijd krijgen.

De financiën voor de aanleg van een watervoorziening zijn bijna binnen. Begin maart zal er begonnen worden met het maken van stenen zodat deze klaarliggen bij aanvang. De planning is dat er in de zomermaanden een watervoorziening zal worden aangelegd.

De afgelopen maanden zijn ze ook doorgegaan met de afwerking van de diverse gebouwen. Er is een verzwarende laag aangelegd op de golfplaten daken om te voorkomen dat deze weg waaien. Het is nogsteeds niet helemaal af, maar we vorderen gestaag.


Op dit moment is de bouwtekening voor de aanbouw van het tweede deel van de school gemaakt. Het gaat om een gebouw met 8 lokalen en 2 verdiepingen volgens Togolees model. De aanvraag kunnen we indienen bij de overheid zodat we niet vertraagd gaan worden door de overheid op het moment dat de middelen er zijn.En we hebben nogmeer goed nieuws. Het Montfort college heeft besloten om onze VZW te steunen. Alle leerlingen van de school zullen als Vastenproject dit jaar geld inzamelen voor de bouw van een keuken en refter. Op 25 februari zullen we alle klassen een presentatie geven en de leerlingen enthausiast maken voor het doel dat door de leerlingen is gekozen.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page