top of page
  • Writer's pictureIlonka

Het schooljaar is begonnen

Er staat een school. Al het harde werk van Germain, de gebedssteun en financiële steun die we hebben mogen ontvangen dit voorjaar en deze zomer hebben een groots resultaat opgebracht.

Tuurlijk, naar Europese begrippen stelt het gebouw niet veel voor. Maar het schoolgebouw is gelijk aan vele scholen in Burkina Faso. Het gebouw is nog niet af maar op dit moment voldoet aan de eisen om les te kunnen geven. Tevens staat er een secretariaat met twee kantoren.


Er zijn vier lokalen waar op dit moment leerlingen van 6 niveaus zitten. De eerste twee en laatste twee klassen van de lagere school, een brugklas middelbare school en vierde jaar middelbaar (examenjaar). Totaal zijn er nu 88 leerlingen begonnen.

Aan het eind van het terrein staan de toiletten. De deuren zijn vlak voor het vertrek van Ilonka en haar moeder geplaatst en de toiletten zijn in gebruik genomen.


De leerlingen hebben zelf het terrein van het onkruid ontdaan zodat ze een sportterrein hebben. Tijdens het regenseizoen was het lege terrein weer helemaal begroeid.De eerste lesdag zijn de leerlingen en ouders welkom geheten door de directie en oprichters delegatie. De leerlingen van de lagere school hebben allen schrijfgerei en schriften gekregen. De middelbare school scholieren hebben schrijfgerei en meetmaterialen gekregen.
De leerlingen die minimaal de eerste betalingsverplichting hebben voldaan in de eerste week hebben ook de stof voor het uniform gekregen.


De eerste twee weken zijn er nog veel zaken voor school aangeschaft. Zoals bv kookgerei (de leerlingen van de lagere school krijgen op school te eten) en voedingsmiddelen maar ook leitjes en krijt.


In Burkina komen de inschrijvingen voor school langzaam op gang. De eerste lesweek zijn er de meeste inschrijvingen maar tot het eind van de maand oktober komen er nog inschrijvingen bij. Op 13 oktober hadden 84 leerlingen. Geen slecht begin voor het eerste jaar.


We blijven uw spirituele steun nodig hebben. Het coördineren van de taken vanaf hier is een lastige gelegenheid en brengt de nodige risico’s mee die we zo goed mogelijk proberen te ondervangen. Laat de Heilige Geest een ieder leiden die aan het project verbonden is.


We hebben de stichting aangemeld voor de ‘warmste week’ actie van de radio maar worden helaas niet geaccepteerd omdat we een scholengemeenschap zijn. We zullen daarom op zoek gaan naar andere partners en sponsoren want er liggen nog genoeg werkzaamheden op ons te wachten zoals de bouw van een watervoorziening en de aanleg van een elektriciteit dmv zonnepanelen.

In april hoopt Germain weer naar Bobo-Dioulasso te gaan om de examenleerlingen voor te bereiden op hun examen. Een slagingspercentage van > 75 % op het landelijk examen (daar waar het landelijk gemiddelde < 40% is) is de beste reclame die we kunnen hebben.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page