top of page
  • Writer's pictureIlonka

Nog een week te gaan.

Nog één week heeft Germain de tijd om de werkzaamheden af te ronden in Bobo-Dioulasso.


Het einde van zijn verblijf daar is in zicht en hij is de laatste werkzaamheden aan het uitvoeren. De stress is iets minder omdat het ernaar uit ziet dat hij voldaan naar huis kan. De regen heeft de afgelopen weken vaak de werkzaamheden vertraagd. Afgelopen week is het vijf dagen droog geweest maar door Tabaski (slachtfeest) zijn er geen vijf dagen gewerkt. Zaterdag regende het weer de hele dag waardoor er ook niet gewerkt kon worden.


Hopelijk is het maandag droog zodat het beslag voor het dak gelast en geplaatst kan worden. Dan kunnen woensdag en donderdag de dakplaten worden aangebracht. Dan rest hem nog de banken , tafels en schoolborden op te halen (na achterstallige huur te hebben betaald) en in de lokalen te zetten.


Door de genereuze giften die we hebben mogen ontvangen voor het project, hebben we besloten om de laatste papieren voor school ook aan te vragen. Met deze papieren kunnen we leerlingen door de staat toegewezen krijgen. Of dit nog gaat lukken voor het beginnende schooljaar is niet zeker maar er is vanuit Ouagadougou gevraagd of we toch maar vooral snel de aanvraag in willen dienen. (Het aantal scholen dat voldoet aan de eisen in de regio Bobo-Dioulasso is erg gering)


Dit houdt wel in dat we vrij snel een zandbak moeten aanleggen (onderdeel van het examen is sport en daar hoor atletiek bij) en een sportveld (een lege, platte vlakte). Deze laatste zaken zal hij als opdracht geven voordat hij weg gaat en ik zal ze gaan controleren bij aankomst.Wij danken iedereen die ons bijstaat met gebed, advies, hulp en/of een financiele bijdragen.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page