top of page
  • Writer's pictureIlonka

Nogsteeds gooit de regen roet in het eten

Het is ongelooflijk wat een mens voor elkaar kan krijgen als God achter hem staat. Als je je laat aansturen door Hem en op Hem vertrouwt.

Math 19:26 “En Jezus, hen aanziende, zeide tot hen: Bij de mensen is dat onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk.” (SVV)


Voor het vertrek van Germain naar Burkina geloofde niemand dat het mogelijk zou zijn om in 2 maanden een school te bouwen. Zij die in Europa wonen denken aan al de bouwvoorschriften, de bouwvak vakantie etc. Zij die Burkina kennen denken aan de regelgeving, de mentaliteit van de werknemers, de onvoorziene omstandigheden en het feit dat alles met de hand gedaan moet worden.


Germain en ik weten echter dan onze drive niet uit onszelf komt dus hadden/hebben we vertrouwen in het slagen van het project. Hij is nu 5 weken aan het werk en dit is het resultaat ondanks de vertraging die de regen die het programma nogsteeds vertraging laat oplopen. Zo hebben we helaas nog steeds niet de daken, ramen en deuren lunnen plaatsen.


Wat is er wel gedaan.

Vier lokalen van 9x11 meter zijn opgebouwd.

Er is gestart een talud voor de lokalen te maken.

Er zijn wegwijzers en ‘reclame’ panelen geplaatst.

Er staat een secretariaat bestaande uit 2 ruimten.

Er ligt een fundament voor 4 toiletten.

De weggespoelde weg is weer opgevuld met stenen.

De leerlingen tuin is aangelegd en beplant.

De lagere school is erkend en de erkeningsaanvraag voor de middelbare school loopt.


Zo opgelijst ziet het er niet indrukwekkend uit. Vier klassen bouwen is in Belgie een fluitje van een cent. In Burkina is dit wel wat anders. U heeft de foto’s van de stenen, die met de hand zijn gemaakt, zien liggen. Ook hebben we regelmatig foto’s geplaatst van de mensen die aan het werk zijn, matrialen die zijn aangekocht etc.


De werknemers zijn niet gewend om op dit tempo te werken en hebben al gevraagd of zij machines zijn. Germain is van mening dat ze alleen hun werk doen, iets waar hij gelijk in heeft, ze zijn echter niet gewend om zoveel dagen gecontroleerd te worden en door te moeten blijven werken. Omdat Germain echter zelf ook continue aanwezig is, meewerkt en goed betaald gaan ze wel door met het werk.

De toiletten De gerepareerde weg Aanleg van de schooltuin
1 view0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page