top of page
  • Writer's pictureIlonka

Overdonderende verrassing en start bouw refter

Beste geïnteresseerden,

Zomervakantie. Veel mensen zijn op vakantie en genieten van hun welverdiende vrije tijd.

Germain en ik hebben echter géén tijd voor een langdurige vakantie. We proberen daarom vollop van onze weekenden te profiteren.


Het werk voor de stichting gaat altijd door. In de vorige brief hebben we verteld dat het Montfoort college te Rotselaar onze stichting als ‘doel’ van hun vastenactie heeft gekozen. Specifiek de bouw van een refter en keuken. Op 28 juni zijn wij uitgenodigd op school om tijdens de jaarsluiting de symbolische cheque in ontvangst te nemen.


De jaarsluiting was heel leuk opgezet en dit nemen we mee als idee voor later bij ons op school. Het bedrag dat is opgehaald voor de stichting sloeg ons sprakeloos. Germain die wonder woorden staat……dat is bijzonder. We kunnen de leerlingen en schoolleiding hier niet voldoende voor bedanken.Zoals afgesproken worden er een refter, keuken en voorraadkamer aangelegd. De bouwwerkzaamheden hiervoor zijn reeds gestart. (zie foto’s)

Wat we met het overgebleven bedrag gaan doen is nog niet besloten. Er zijn zoveel mogelijkheden : elektriciteit voor het secretariaat en hoofdgebouw, fundering voor het nieuwe gebouw, nieuwe tafels/banken voor de leerlingen, wat reserve geld voor leraren salaris (indien er niet genoeg effectief is)

Ondertussen waren hoofdgebouw en het secretariaat reeds in de grondverf gezet en op dit moment zullen de verfwerkzaamheden afgerond zijn. De school begint er nu eindelijk een beetje serieus uit te zien.Eind september gaan we samen voor 2 weken naar Bobo-Dioulasso om het schooljaar te openen, de werkzaamheden op te volgen en verder uit te zetten. Begin oktober zijn we dan weer terug.

Op administratief gebied hebben we ook niet stil gezeten. Er is een aanvraagd ingediend om erkenning van de VZW bij de FOD. Als deze aanvraag dit jaar nog wordt goedgekeurd kunnen we vanaf 2020 attesten uitreiken bij donaties van €40,00

Ook op de website zijn er veranderingen doorgevoerd. Er is een pagina toegevoegd met artikelen die in de verkoop zijn en waarvan de opbrengsten voor de stichting zijn. Tijdens ons verblijf in Burkina zullen we het assortiment uitbreiden.

Op onze facebook pagina worden regelmatig foto’s geplaatst mbt de bouwwerkzaamheden. Volg ons op la lumière de l’afrique.

Ilonka en Germain

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page