top of page

Projecten

1

LESGELD

Naar een privéschool gaan is niet goedkoop.Op gesubsidieerde staatsscholen een plaats bemachtigen bijna onmogelijk en als het lukt kom je in een klas van 100 of meer leerlingen. Ouders vinden het ook niet altijd nodig dat ze een middelbare opleiding afmaken waardoor sommige jongeren zelf hun lesgeld bij elkaar werken.

Door meisjes/jonge moeders die gemotiveerd zijn om te leren financieel te steunen mbt hun lesgeld kunnen ook zij hun opleiding afmaken in klassen die aanzienlijk kleiner zijn.

4

KLEUTERSCHOOL

Sinds de opstart van de school zijn er veel leerlingen voor de lagere school en weinig voor de middelbare school.

De afgelopen jaren zijn er in de omgeving van de school steeds meer woningen gebouwd. Een deel van deze woningen zijn in gebruik door interne vluchtelingen.

Tijdens de oudervergadering bij de sluiting van schooljaar 2022-2023 hebben de omwonenden gevraagd om een kleuterschool te open. Zodra de fnanciële middelen hiervoor aanwezig zijn zal deze gebouwd worden

2

SCHOOLTUIN/LES

Klimaat verandering heeft ook zijn gevolgen in Burkina. Het regenseizoen verplaatst zich en er valt minder regen in hevigere buien.

In 2022is er een halve hectare grond aangekocht om een schooltuin aan te leggen. In overleg met de ouders en het ministerie van onderwijs is overeengkomen om agricultuurlessen te integreren in het curriculum. De opbrengst wordt gebruikt in de keuken van de school en 'overschot' wordt verkocht om school en haar leerlingen te ondersteunen. Hetzij door aankoop van middelen, hetzij door tegemoetkoming bij betaling van schoolgeld voor minder draagkrachtigen.

 

 

IMG-20230531-WA0015.jpg

                   De nieuwe toegangspoort

                 De taalfout is reeds hersteld

3

ICT LESSEN

Het is in Europa niet meer mogelijk om een computer uit het dagelijks leven weg te denken. Op lagere scholen is het omgaan met de computer en (veilig) omgaan met internet onderdeel van de leermethodieken.

In Burkina faso heeft een kwart van de jongeren een smartfoon maar toegang tot en kennis van een compiuter is voor een kleine minderheid weggelegd.

In het leerjaar 2023-2024 hopen we met een aantal laptops te kunnen starten met ICT lessen. Er is al een docent gevonden. Nu de laptops nog.

AFSCHERMING

Met de vele bebouwing om het terrein heen en de (vracht)auto's die de kortste weg vaak over ons terrein zagen lopen, wordt het aanleggen van een muur om het terrein heen steeds belangrijker.

Hier was reeds een begin mee gemaakt maar deze is nog niet volledig. Er is wel al een schuifpoort aangelegd waardoor er niet meer dwars over het terrein gereden kan worden. Het komendse jaar hopen we de sluiting rond te krijgen.

5

bottom of page