top of page

Projecten

1

LESGELD

Naar een privéschool gaan is niet goedkoop.Op gesubsidieerde staatsscholen een plaats bemachtigen bijna onmogelijk en als het lukt kom je in een klas van 100 of meer leerlingen. Ouders vinden het ook niet altijd nodig dat ze een middelbare opleiding afmaken waardoor sommige jongeren zelf hun lesgeld bij elkaar werken.

Door meisjes/jonge moeders die gemotiveerd zijn om te leren financieel te steunen mbt hun lesgeld kunnen ook zij hun opleiding afmaken in klassen die aanzienlijk kleiner zijn.

4

KLEUTERSCHOOL

Sinds de opstart van de school zijn er veel leerlingen voor de lagere school en weinig voor de middelbare school.

De komende jaren komen er meer gezinnen met kleine kinderen in de buurt van de school wonen aangezien er een complete wijk met huurwoningen gebouwd gaat worden.

Hierom is er besloten om in 2021 alleen een examenklas middelbare school te openen. Het grootste klaslokaal van 8 * 10 meter zal ingericht gaan worden als kleuterschool.

Gedurende het schooljaar 2021-2022 hopen we de nodige middelen te kunnen aanschaffen om de kinderen een veilige en leerrijke omgeving aan te kunnen bieden.

2

SCHOOLTUIN/LES

Klimaat verandering heeft ook zijn gevolgen in Burkina. Het regenseizoen verplaatst zich en er valt minder regen in hevigere buien.

In 2022 wensen we een halve hectare grond bij te kopen om een schooltuin aan te leggen. Het doel is om agricultuur onderwijs te integreren in het curriculum. Moeders van minder draagkrachtige gezinnen mogen de lessen meevolgen en leren daarmee ook zelf verbeterde landbouwtechnieken. De opbrengst wordt deel gebruikt in de keuken van de school en wordt deels door de moeders verkocht. Hierdoor vergroten ze hun inkomen en kennis waardoor er een stabiele financiële situatie ontstaan in het gezin. Ieder jaar zullen andere ouders mogen deelnemen.

 

 

5

Gecontinueer 2021

VOORLICHTING

In een land waar de meest voorkomende droom is: "trouwen en kinderen krijgen', is voorlichting zeer belangrijk. Dit wordt echter nauwelijks thuis of op school gegeven. Ongeplande zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoening komen helaas veel vaker voor dan de mensen denken. Door het geven van heldere uitleg en goede voorlichting hopen we onze leerlingen bewuster te maken van de mogelijke consequenties van hun keuzes.

3

KIP en EI

In 2020 hebben we de eer gehad om de Consul van de stad Antwerpen voor Burkina faso te ontmoeten. In samenwerking met hem en het project van het Protestants pastoraal centrum willen we een kip en ei project starten.

Het fokken van kippen van een onderdeel worden van het curriculum.

De opbrengsten van de verkoop zullen ter investering van de school gebruikt gaan worden.

Gecontinueer 2021

UITBOUW SCHOOL

In 2020 zijn er 3 nieuwe lokalen in gebruik genomen. Hierdoor komen we nu uit op 7 klaslokalen.

Het gebouw is in de zomer van 2021 in de huisstijl geverfd.

Ook het toilettenblok is weer eens goed opgeknapt. Er staat een afscheiding tussen de jongens en meisjes toiletten en het is overdekt.

In 2021 is er ook begonnen met het bouwen van een afscheiding om de school heen om zo de leerlingen te beschermen tijdens hun schooluren.

6

Gecontinueer 2021

bottom of page