top of page

Sponsor een leerling

Het lesgeld voor het schooljaar 2020-2021 is verlaagd ivm Covid-19:

Voor de lagere school

CFA 15.000     (+/- € 23.00)

 

Voor de middelbare school

CFA 40.000  (+/- € 61.00)

De leerlingen in Burkina moeten uniformen aan op school. Op het secretariaat kunnen de ouders de stof kopen maar ze kunnen dit ook zelf op de markt halen. De bovenkleding (blouse/overhemd) moet wit zijn en de rok/broek donkerblauw. De ouders laten de kleding door een kleermaker naar keus maken. De prijzen variëren van 5 tot 10 euro per set.

De leerlingen moeten net zoals hier hun eigen schrijfgerei en schriften kopen.

Een voorbeeld van kosten:

Schriften: € 7.50

Schrijfmateriaal: € 4.00

Kleurpotloden: € 2.50

Meetkunde set: € 10.00 (voor middelbaar)

Sponsor multimedia

In de zomer van 2019 hebben de zonnepanelen met een convertiseur en accu's verbonden waardoor we electriciteit hebben voor het secretariaat en de eerste 4 klaslokalen. Ook de waterpomp wordt bediend met zonne-energie.

Op dit moment zijn we op zoek naar een 2 goede laptops waarop we ons financieel programma kunnen draaien en een beamer om in de klassen te gebruiken.

Bedrijfssponsering

Regelmatig krijgen bieden mensen spullen aan voor school; zoals een printer, computers etc;. hoewel de school deze absoluut goed kan gebruiken maken de vervoerskosten het voor ons onmogelijk om deze giften aan te nemen.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als een bedrijf de kosten van containerverhuur en transport tot Lomé op zich zou willen nemen. Vanaf daar kunnen we het zelf naar Bobo-dioulasso vervoeren.

Vrijwilligers

Omdat we op dit moment nog in de opstart fase zijn, hebben we nog geen officiële stageplekken. de accreditaties zullen de komende jaren worden aangevraagd. We kunnen echter wel al vrijwilligers gebruiken voor :

-  het onderhoud van de website

- het geven van presentaties

- verkoop van goederen op jaarmarkten

-het werven van sponsoren

bottom of page